23 Mart 2014 Pazar

CHP'nin Twitter Reklamı-AKP'nin Bayraklı Reklamı


CHP'nin geleneksel parti reklamından daha iyisini yapabileceği, Twitter yasağını eleştiren son çalışmaları ile kanıtlanmış oldu. Bu tarz bir reklamla hem alışılmış parti reklamının dışına çıkılmış hem de asıl hedef kitleye hitap edilmiş gibi duruyor.

Sarıgüllü CHP reklamları biraz "herkes gelsin" kıvamında olmuş, kör gözün parmağına sokuluyor. Ancak AKP bunu senelerce yapıp nemalandığı için bir zarar gelmez diye düşünülmüş olabilir. En büyük sıkıntım reklamlarda kullanılan seksenli yıllar müzikleri. Kulak tırmalayan ve akılda kalmayan, itici...

AKP'nin ise yasaklanan -buna rağmen hala yayında olan- korkutucu-ucube ve milli duyguları sömürücü reklamı oldukça sevimsiz duruyor. Parti reklamlarında "bayrak, din ve İstiklal Marşı"nın propoganda amaçlı kullanılması yasak. Yüksek Seçim Kurulu da AKP'nin bu sebeple reklamını yasakladı. Ancak RTE yasak masak dinlemediği için "Gerekirse Yüksek Seçim Kurulu"nu da yasaklarız" diyerekten geri adım atmadı. Tabii bir de "Dombıra" şarkısını çalmışlardı. Çalmak derken teyipte çalmak değil hırsızlık anlamında yani izinsiz almak.

Ha bir de bayraklı reklamın Sony Playstation 2'nin reklam filminin kopyası olduğu söyleniyor.
İzleyin karar sizin...


1 yorum:

Lütfi Mutluer dedi ki...

Aslında bu sıralar bir şeyler mi koparmaya çalışsak bu partilerden yoksa seçim sonrası kimse bizi iplemeyecek, her zaman olduğu gibi..

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...