16 Şubat 2014 Pazar

House Of Cards 2. Sezon 1. Bölüm Fırtınası


2. sezon 14 Şubat'ta başladı. Şunlardan iki tanesi arkamda olsa sırtım yere gelmez.
Etkisinden kurtulunca izlenimlerimi yazacağım.)) 
İzlemeden okuyanlar bana kızmasın!

Francis ve karısı Claire akşam saatlerinde bir parkta koşarlar, kameraya yaklaştıklarında Claire Francis'e dokunur ve bir an durup dinlenirler. Sonra devam ederler. Eve geldiklerinde de her zaman pencere kenarında paylaştıkları sigarayı içmezler, su içerek sağlıklarını korumaya! karar vermişlerdir.
İşte 2. sezonu anlatan güzel bir açılış sahnesi. 1. sezon yorulan çift yolculuklarını yarıda bırakmayacaktır.
Zoe ise gazeteci arkadaşlarıyla kurduğu ekipte beyaz sarayın foyalarını -daha doğrusu Underwood'un- açığa çıkarmaya uğraşmaktadır. Zoe erkek arkadaşıyla olan ilişkisinde güvensizlik yaşar, çünkü Francis ile yaşadığı sorunlu durumları atlatamamıştır. Amacı gerçeği öğrenmektir, Peter Russo'yu kim öldürdü. Ekip adım adım gerçeğe doğru giderken Francis müthiş hamlesini yapacaktır.
Claire'in başı Gillian ile derttedir. Gillian projesini çalan Claire'e dava açar. Ancak meseleyi kökten çözmek isteyen Underwood klasik yönteme başvurur. Şantaj. Gillian evli bir adamın çocuğunu taşır ve alması gereken bir ilaç vardır. Öncelikle Claire kadın doğum uzmanından randevu alır ve biz onun hamile kalması için bir takım testler yaptıracağını düşünürüz. Ancak tek amacı Gillian'ın kullanması gereken ilacın önemini anlamaktır. Bununla da yetinmeyip çocuğun evli babasını bulur ve karısını Gillian'ın üstüne salar. Çaresiz bıraktığı kadın ne yapacağını bilemez.
Diğer şantajı Francis, orduda görev almış Jackie'ye görevini devretmek için yapar. Nitekim başarılı olur. Jackie masum sivilllerin üstüne bomba atılması emrini vermiştir. Francis bunu yüzüne çarptığında kadın "görev icabı" minvalinde yanıt verir ve ona sorar "Sen hiç kimseyi öldürdün mü?". Francis soğukkanlılıkla cevaplar "Hayır". Ve biliyoruz ki -şimdilik- 2 ölüsü vardır.
Francis ile Zoe parkta buluşurlar ve ikinci buluşmaları metro istasyonunda olur. Francis tüm telefon kayıtlarını ve mesajlaşmaları Zoe'ya sildirir ve gerçeği öğrenmek isteyen Zoe kötü bir son ile karşılaşır. "Bir cinayete ortak olup olmadığımı öğrenmek istiyorum" son sözü olur ve kılık değiştirmiş Underwood kızı trenin altına fırlatır.
Gazeteci arkadaşı Janine "Bu defa çok korkuyorum" der ve şehri terketmeye karar verir. 
Russo'nun birlikte olduğu fahişe Rachel garson olarak hayatına devam eder. İzini kaybettirmek için Doug onu başka bir yere götürür. İsyan eden Rachel geçmişinden kaçamaz ve sonunda çaresizce kabul eder.
Francis'in doğumgünüdür ve o hediyeleri-pastaları sevmez. Ancak şoförü Meechum ona üstünde adının ve soyadının baş harfleri olan gümüşten kol düğmeleri almıştır. Nedense bunu beğenir. Karısıyla bir pasta bile keser. 
Öldürülen gazetecilerin en son temsilcisi belki de Zoe Barnes'dir.
Francis'in ekrana bakarak attığı tiratlarını unutmuştuk. 2. sezonun ilk bölümünün sonunda "Sizi unutmadım" ile başlayan cümle "ya avlarsın ya da av olursun" uyarısıyla bitiyor. Vee benim gibi fanatik seyirci de ekran karşısında bitiyor.
"House of Cards" bu sezon bizi sağlam sarsacak gibi. İyi seyirler:))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...