6 Ocak 2022 Perşembe

Pamuk Şeker Tadında Bir Film: L♥DK

 “Eğer okulun en yakışıklı çocuğu geçerken kızlar birbirini ezercesine onu izliyorsa orası Japonya’dır”.

Sevimli bir kız olan Moe, popüler çocuğa okulun ortasında “Seni seviyorum” diye bağırır. “Göz zevkimi bozuyorsun, çok sinir bozucusun” yanıtını alınca olduğu yere mıhlanır. Kızı yakın arkadaşları teselli etmeye çalışırken diğer kıskanç kızlar gülüşürler. Nishimori Aoi sert bir kızdır, bu yapılanı Shuusei’e ödetmek ister, karşısına çıkıp ayar verir. Shuusei ile biraz ileri gidince kendini merdivenlerin sonunda bulur. Nishimori acıma duygusuyla onu hastaneye sırtında taşır. Taksi servisi gören kız, en sonunda Shuusei’yi eve bırakır ve o da ne? Gözlerine inanamaz. Çünkü aynı binada yaşamaktadırlar.

Nishimori kendini bir anda hizmetçi modunda bulur. Shuusei’nin odasını temizler, eşyalarını yerleştirirken yangın söndürme fıskiyesini patlatır. Tamir işleri hallolana kadar 1 hafta ikisi Nishomori’nin odasında yaşayacaklardır. Shuusei, Nishomori’nin odasını işgale başlar, kızın yemeklerini yer, yatağına el koyar ve çöpleri bile ona attırır. Canınından bezen Nishimori, eve bazı kurallar koyar ve odayı perdeyle ikiye ayırır.

Hasta olma sırası Nishomori’dedir. Soğuk algınlığına yakalanır. Ancak Shuusei onunla pek ilgilenmez. Her gençlik filminde olduğu gibi L3DK’de de aşk üçgenleri ortaya çıkar. Nishomori’den hoşlanan bir aşçı, Shuusei’nin çocukluk arkadaş. Hepsi bir piknikte toplaşırlar. Nishomori’nin tek derdi Shuusei ile kaldığının okulda duyumamasıdır. Çünkü birlikte yaşayan çiftler okuldan atılmaktadırlar.

Asıl aşıklara aşık olanlar durumun farkına varırlar. Ne yazık ki elde etmek istedikleri kişilerin kalplerinde başkaları vardır. Lunaparka giden Nishomori ve Shuusei bunu bir randevu olarak kabul ederler. Tüm oyuncaklara binerek eğlenirler. Shuusei hız treninde korkusunu yener. İkisi bir sonraki etkinlik için randevulaşır. Kız kısmı içinde tutamaz… Nishomori, Shuusei’ye aşık en yakın arkadaşı Moe’ye durumu anlatır. Önce arkadaşıyla arasının bozulmasından korksa da Moe “tavlama stratejisi” belirlemesi için onu uyarır. Nishomori biraz daha cesaretlenir. Ancak çocuğun eski kız arkadaşı daha ısrarcıdır ve geçmişte bir sır olduğunu ima eder.

İşler yoluna girmeden önce biraz daha karışması gerekir… Shuusei’nin abisi Nishomori’ye yaklaşmaya çalışır ve onu zorla öper. Bu da küçük kardeşi çileden çıkarır. Nishomori saçlarını kestirir ve mutlu hisseder. Etrafındakiler onun hayatında değişiklik olduğunu anlarlar. Shuusei ise yarı zamanlı işe başlamıştır ve Nishomori’nin yaptığı yemekleri yanında götürür. Eski kız arkadaşı Satsuki onu yanında tutmak için elinden geleni yapar hatta Nishomori’yi arayıp onu kıskandırır. Çizmeyi aşmakta kendince haklıdır çünkü Shuusei için hastanelere düşmüştür. Satsuki her aradığında yanına koşan Shuusei aslında kullanıldığını anlamıştır.

Arkadaşları da durumu anlamıştır. Kız tarafı Nishomori’yi, erkek tarafı da Shuusei’yi uyandırır. Birbirleriyle iyi vakit geçirmenin yetmeyeceğini anlayan ikili kavuşma gecesini bekler. Yerel bir festivalde, yine havai fişek gösterisinin altında öpüşen genç aşıklarla filmin mutlu sonuna geliriz.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...