6 Ocak 2022 Perşembe

Gençlik Aşk Mevsimidir: Ao Haru Ride

 Yine gençler yine japon çiçekleri altındaki okul yolu…

Futaba Yoshioka, ortaokulda Tanaka Kun’dan hoşlanmaktadır. Lise koridorlarında da onunla karşılaşınca eski günleri hatırlar. Oysa genç kız arkadaşlarına hiç aşık olmadığını söylemiştir. Tanaka Kun’un adı Kou Mabuchi olmuştur. Yoshioka’nın aklı karışır, yanıldığını düşünür. Okul çıkışı aniden bastıran yağmurdan korunmak için bir yere sığınınca orada Mabuchi’yi görür ve 13 yaşında yaşadıkları anı tekrarlarlar. Artık gördüklerinden emindir.

Sınıfta liderlik eğitimi seçimi vardır. Belirlenen 5 kişi bağları güçlendirmek için kampta bir arada çalışacaklardır. Yoshioka ve Mabuchi arkadaşlarıyla birlikte seçilirler. Hepsi diğer sınıflardaki temsilcilerle birlikte 2 günlük bir kamptadır. Yoshioka yardıma ihtiyacı olduğunda Mabuchi “Sen yaparsın” diyerek onu geçiştirir. Sınıfın en saf ve beceriksiz görünen kızına yardım etmektedir. Başka sınıftan bir çocuk da Yoshioka’ya yardım eder. Sunum anı geldiğinde Yoshioka çuvallar, bu kampı sadece “eğlence” olarak tanımlar.

Her yeni gün yeni bir başlangıç demektir. Ekibin diğer üyeleri Yoshioka’nın sunumuna yardımcı olur. Ve hepsi gündoğumunu birlikte izlerler. Yoshioka eski aşkıyla vakit geçirmekten dolayı çok mutludur. Ancak birkaç gün önce yakın arkadaşlarına karşı savunduğu sınıfın saf ve güzel kızı, Mabuchi’ye aşık olduğunu söyler. Yoshioka kalakalır, ikisi bir nevi rekabete girmiştir.

Yakışıklı Mabuchi ise geçmişinde bir sır saklamaktadır. Yüzünün gülmemesi ve eğlenme hakkının olduğunu düşünmemesi annesinin ölümü yüzündendir. Onu yalnız bıraktığı için kendini suçlamaktadır. Yoshioka ise ona koşar ve yaralarını sarmasına destek olmak ister. Bir rakip yetmiyormuş gibi Mabuchi’nin eski sevgilisi de onu aramaya başlar. Yoshioka ise Mabuchi ile yaz festivalinde havaifişek gösterisi izlemeye niyetlidir.

Yoshioka’nın da peşinde erkekler vardır. Ona kampta yardım eden çocuk konserine davet eder. Bu Mabuchi’nin gözünden kaçmaz. Onun gözünden kaçmaması da eski sevgilisinin gözünden kaçmaz. Aşk üçgenleri an be an artmaktadır. Eski sevgilinin gözü daha karadır, “Hayattaki tek varlığım Mabuchi” diyerek ona sığınır. Yoshioka ise açıkça reddedilebilmek için aşık olduğu çocuğun karşısına çıkar ve onu sevdiğini söyler. “Seninle çıkamam” cevabını alınca da acısını kalbine gömmeye karar verir.

Yoshioka’ya ilan-ı aşk eden Kikuchi kızın aklını karıştırır. Tam her şey rayına girecekken Mabuchi’nin eski haline dönmesi gerektiğine karar veren arkadaşlarının zoruyla Yoshioka ile Mabuchi bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk sonunda geçmişiyle yüzleşen Mabuchi sonunda Yoshioka’ya karşı bir adım atar.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...