26 Aralık 2020 Cumartesi

İtalyan Kültür Merkezi Filmleri

Le sorelle Macaluso (2020) 

Emma Dante'nin filmi 1 saat 34 dakika. 

Maria, Pinuccia, Lia, Katia ve Antonella beş kardeştir. Anne ve babası olmayan kızlar kendi kendilerine yetebilmektedirler. Damda beslenen güvercinler de onlara en yakın canlılardır. Bir gün denize gittiklerinde Antonella kaza sonucu hayatını kaybeder. Evin en küçüğü artık yoktur. Zaten hayalleri ellerinden alınmış olan kardeşler bir yere savrulur. Yaşadıkları en mutlu gün hayatlarını değiştiren en kötü güne dönüşmüştür. Biraz iç karartıcı olan film sadece evin atmosferiyle bile bize ailenin yaşadığı travmayı başarıyla anlatıyor.

Lacci 

Daniele Luchetti 1 saat 40 dakika

Aldo ve Vanda evlidir, 2 de çocukları vardır. Her şey normal gibi göründüğü bir akşam Aldo karısına onu aldattığını söyler. Vanda alt üst olur. Kocasının önce gitmesini ister sonra da onsuz yapamayacağını anlayıp geri gelmesi için elinden geleni yapar. Buna intihar teşebbüsü de dahil. Ancak Aldo genç ve ateşli bir kızın peşindedir. Roma Napoli arasında gidip gelirken karısını seçer. Yıllar sonra geçmişte yaşanan travmalar ortaya çıkar. Özellikle de çocuklar derinden sarsılmıştır. 

Volevo Nascondermi (2020)

Giorgio Diritti'nin yönetmenliğinde olan film biyografi tarzında ve 2 saat

Antonio Ligabue adlı ressamın çocukluğunda yaşadığı kadersizlikle ailesiz kalması ve üstüne İtalya'ya gelip akıl hastanesinde kalmasını anlatıyor. Yeteneğinin genç ve zengin bir meslektaşı tarafından keşfedilen Antonio barınacak ve karnını doyuracak imkan bulur. Hatta kendi çapında şöhreti kazanır. Biraz deli dolu adam dahilik sınırında gidip gelir.

I Predatori (2020) 

Pietro Castellitto'nun 1 saat 49 dakikalık filmi

Ostia bölgesinde yaşayan bir kadın evine gelen bir adam tarafından dolandırılır. Oysa kadının oğulları illegal silah işindedir. Ve bir ailede herkes farklı telden çalar. Biraz zaman kaybı olan bu filmin yazarı yine yönetmen.

Figli (2020)

Giuseppe Bonito'nun filmi 1 saat 37 dakika

Yine İtalyan ailesi yine çocuk sorunu. Sara ve Nicola ikinci çocuklarının yolda olduğunu öğrenirler ve dünyaları alt üst olur. Çünkü buna hazır değillerdir. Başkalarıyla denemeye, sorumluluktan kaçmaya başlarlar. Her şeye rağmen çocuk umut verir mi? İtalyan aileleri evlenip çocuk yapma baskısı altında daha ne kadar normali koruyabileceklerdir zamanla yaşayıp göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...