18 Temmuz 2017 Salı

T2 Trainspotting


Trainspotting'den 20 yıl sonra Trainspotting 2 geldi...
Arkadaşlar hayatını belirler... 20 sene önceki dostlar ayrı düşmüşlerdir. Tabi Renton arkadaşlarından çaldığı parayı geri getirmiştir. Amacı Stoddart ile barışmaktır. Stoddart ise hala çok kızgındır. Önce onu bir güzel döver. Sonra da Bulgar sevgilisinin sözünü dinler. Para kazanmalıdır. Renton'u ortak bir işe sokup onun başına bela sarmaya niyetlenir. Böylece yıllar önce çalınan 4000 Sterlinin intikamını alacaktır. Renton ise Stoddart'ın izbe mekanını geneleve çevirecek olmasına destek verir. İkisi iş yapacaklardır. 
Spud ise hala uyuşturucu kullanmaya devam etmektedir. İntihar etmeye karar verir. Her türlü önlemi alır ancak Renton'un geri döneceğini hesaba katmamıştır. Renton onu ölümden kurtarır. Artık uyuşturucuya değil başka bir şeye bağımlı olmasını söyler. Renton da yazmaya sarar. Gece gündüz yazar, arkadaşlıklarını, maceralarını...
Begbie ise yaklaşık 20 senedir hapistedir. Oradan çıkamayacağını anlayınca kendini şişlettirip hastaneden kaçar. Dönüşünde hırsızlığa başlar, turizm okuyan oğlunu zorla bu işe sürükler. Oysa oğlu babası ya da dedesi gibi olmayacaktır, eğitimli biri olacaktır. Begbie sinirlenir... Renton'un döndüğünü duyunca daha da delirir. Amacı onu öldürmektir. Hepsi birbirinin peşinden koşarken Bulgar güzel Renton'u baştan çıkarmıştır. Onun da son darbesi genelev için bir fondan alınan parayla memleketine gitmek olur!
Danny Boyle yine yaratıcılığını konuşturuyor. Sahnedeki detaylar ve metaforlar harika! Spud'un evindeki yeşil tonları, duvardaki gölgesi, içindeki hisleri izleyiciye aktarıyor. Renton'un annesinin duvardaki gölgesi, Renton'un odasındaki son sahne tekrar tekrar izlenesi. İlk filme göre daha başı sonu belli bir film olmuş Trainspotting 2. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...