1 Haziran 2016 Çarşamba

The Fang Family


'Fang Ailesi'nin kitabını zevkle okumuştum. Özellikle performans sanatçısı olan karı kocanın yaptıkları ve çocuklarını bu işlerde kullanmaları çok ilginçti. Kitabın sonu biraz hüsran yaratsa da okunmaya değerdi. Bir gün karşıma filmi çıktı. Hiç çekilme ihtimalini düşünmemiştim... Hollywood'un farklı fikirlere kapılarını açmasını sonuna kadar destekliyorum! Bizim ülkemizde bu yaklaşımlar her ne kadar uzak olsa da dünyada var olabileceğini bilmek güzel.
Baxter kitabını bitirememiş tembel bir yazardır. Yayınevine 2 sene önce teslim etmesi gerekirken 'ilham gelmediği' için aksiyona geçmeyi ötelemiştir. Bir makale yazmak için patates silahı yapan adamlarla tarlada buluşur ve orada kendini bulur. Hedef tahtasında kulağından vurulur ve Baxter istemeyerek de olsa kızkardeşi Annie'den yardım ister. Çünkü ebeveynleri yola çıkmış onu almaya gelmektedir.
Annie ise yıldızı günden güne sönen bir Hollywood aktristidir. Yönetmen üstsüz bir sahnede oynamasını ister ancak o kendini geri çeker. Karavanda bir tartışma yaşar ve babasının cesaret dolu sözleri kulaklarında yankılanınca, üstünü çıkararak sete gider 'Hadi şu lanet sahneyi çekelim!' der. Ertesi gün dergilere kapak olur 'Sette sürekli üstsüz dolaşan oyuncu" başlığıyla...
Annie menajerinin ısrarıyla bir süre kendini dinleyecektir. Çünkü ona gelecek rol başkasına gitmiştir. Annie bir koşu kardeşi Baxter'ın yanına gider. Ve Fang Ailesi akşam yemeğinde buluşur. Popüler konu Annie'in göğüsleridir. Yani kardeşler anne ve babalarının değişmediklerini görür ve sinir olurlar.
Aslında tepkileri geçmişten gelir. Onları çocukluktan beri performansta kullanmalarının acısı şimdi çıkmaktadır. Bu durum şimdiki yaşantılarını etkilemiştir. İkisi de şu anki başarısızlıklarını onlara bağlarlar.
Anne Camille bir adın geri dursa da baba Celeb sınırları zorlamaya devam eder. Annie ve Baxter'ı (A.ve B.) performans yapmaları için burgerciye götürür. Onlar orada olan biteni kameraya alırlar. Celeb sahte kuponlarla ücretsiz burger alınmasına tepki gösterir. Çocuklar da onun yaşlandığını farkederler. Camille her ne kadar ortamı yumuşatmaya çalışsa da başarısız olur.
Celeb'in tek amacı son etkili performansını yapmaktır. Aniden karı koca ortadan yok olurlar. Polisin dediğine göre kayboldukları yerde son zamanlarda cinayetler işlenmiştir ve arabada gerçek kan bulunmuştur. Annie onların performans yaptıklarını savunur. Baxter ise hiç emin değildir. İkisi anne babalarını ortaya çıkarmak için çeşitli şeyler düşünürler. Ancak pek uygulamaya geçemezler. Ta ki Annie küçükken çaldıkları bir şarkıyı kasette duyana kadar.
Araştırdığı küçük müzisyenlerin evini bulur ve orada Annie ilkokul öğretmenini görür. Baxter ise anne ve babasının son çekilmiş videosunu. Gerçek ile yüzleşen kardeşlerin ebeveynlerine ayar çekme zamanı gelmiştir.
Kevin Wilson'ın 'Fang Ailesi'nden sonra "Dünyanın Merkezine Tünel Kazmak" adlı romanı çıktı. İlginç bir kitap daha okumak isteyenlere duyurulur. Belki onun da filmi yakında çekilir:))
Nicole Kidman, Jason Bateman, Christopher Walken ve Maryann Plunkett'in başrollerinde olduğu filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler:))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...