7 Nisan 2016 Perşembe

Batman V Superman: Adaletin Savaşı


Büyük bir hevesle gittiğim filmden bir yıkıntı gibi çıktım. O kadar action-dövüş sahnesi izlemem benim yorgun olmama sebep oldu. Çünkü Batman ve Superman bir araya gelince olmuyormuş. Bunu anlamak için 2 saat filme katlanmak gerekti.
Ayrıca ortada senaryo yok. Kendimden eminim ki otursam daha iyi yazabilirim. THY sponsorluğu biraz boşa gitmiş gibi görünüyor. Gotham ve Metropolis hiçbir şekilde olay örgüsünde birleştirilmemiş. Sonradan eklenen Frankenstein benzeri bir yaratık oluşuyor. Tek tehlike bu anca iki süper kahraman buna karşı birleşmek zorundalar. 
Zaten geneline bakılınca Batman güçsüz ve kötü, Superman ise biraz salak. Her ne hikmetse iyiyi kötüyü ayırt edemeyip birbirlerine düşman oluyorlar. Bu da baya mantıkdışı. Daha doğrusu pek çekici değil.
Bir de sonradan yardıma gelen bir savaşçı kadın var. O sadece yaratığın elini kesiyor. Zaten bir süre sonra da el uzuyor yani tamamlanıyor. Kadın gelmese de olur imiş. Çünkü Batman'ın onun foyasını ortaya çıkarması baya çetrefilli ama kadının fonksiyonu pek yok.
Şehirlerin içi dışı mahvolmuş pek bir şey kalmamış artık kurtarmak mümkün değil gibi. Bence hepsi yeniden yıkılabilir. Bir sürü ölü varsa zaten süper kahraman işe yaramamış demektir. Bu da ortaya karışık yorum oldu. Efektçiler çalışsın diye film yapmışlar. Neyse Amerika'nın senaryo kıtlığına girdiği doğru demek:)))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...