11 Aralık 2015 Cuma

Freeheld


Laurel başarılı bir polistir. Yakaladığı suçlular sayesinde şehrin suç örgütünü çökertilmiştir. Bu sayede teğmen olmasına çok az bir süre kalmıştır. Ancak cinsel kimliğini işteki partnerinden bile saklamak zorundadır. Çünkü polis teşkilatında kimse bir lezbiyenin teğmen olmasına sıcak bakmaz! 
Flört bulabilmek için saatlerce uzakta bir yerde voleybol oynamayı bile göze alır. İşte orada Stacie'nin dikkatini çeker. Aralarındaki yaş farkı Stacie için önemli olmasa da Laurel bundan önceleri biraz rahatsız olur. Laurel polis olmasından kaynaklı biraz emir veren sert bir insan portresi çizer. Stacie ise kendini serbest bırakarak ilişki yürüten, o anın tadını çıkaran özgür bir yapıya sahiptir. Laurel kendini yavaş yavaş onun ellerine bırakır. 
İkisinin tek isteği bir ev ve bir köpektir. Laurel bankadan kredi çeker ve resmi olarak partner olurlar. Yani maddi olan her şeyi paylaşma hakkına sahiptirler. El ele verip yeni aldıkları evi yaşanacak hale getirirler ve 1 seneleri çok mutlu geçer.
Ancak hesapta olmayan bir hastalık yüzünden zor günleri yaşamaya başlarlar. Laurel 4. evresinde bir kansere yakalanmıştır. Ve  o öldüğünde maaşını partnerinin alması için mücadeleye girişir. Stacie'nin tek isteği ise sevgilisiyle biraz daha vakit geçirebilmektir. Bu mücadele ise eşcinsel evliliğin yolunu açacaktır. 
Freeheld için iyi seyirler dilerim.
Not: Filmin sonunda gerçek hayat öyküsünden esinlenen çiftlerin fotoğraflarını görünce insanın boğazı düğümleniyor.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...