20 Aralık 2015 Pazar

FARGO Season 2


Aslında her şey Gerhardtların işe yaramaz oğlu Rye'ın başını belaya sokmasıyla başlıyor. Daktilo satma işindeki arkadaşına yardım etme uğruna bir savcıyı öldürüyor, o da yetmiyormuş gibi barda çalışan diğer 2 kişiyi de vuruyor. Şehir dışındaki bu yerde yaralı olarak kaçmaya çalışırken oradan tesadüfen geçen Peggy ona çarpıyor. Ve farkında olmadan yaralı bir halde Rye'ı eve getiriyor. Hiçbir şey olmamış gibi yemek yapıyor, kocasıyla yemek yiyor. Garajdan gelen sesi farkeden Ed ise evde bir adam görünce afallıyor. Kim olduğunu ne olduğunu anlamadan manik haldeki adamı öldürmek zorunda kalıyor. Bir nevi nefsi müdafaa!
Lou ise şehrin sağlam polislerinden. Kayınpederi de polis, karısı kanser hastalığıyla boğuşuyor ve televizyon karşısında kendini kaybeden küçük bir kızı var. Üç kişinin öldürülmesi olayını çözmeye çalışıyor. Bir yandan da Fargo'nun adamlarını şehre gönderdiği kulağına çalınıyor. Lou hangi biriyle uğraşsın? Arkadaşı kasap Ed ve karısı Peggy'den asla şüphelenmiyor. Yine de kahraman olma yolunda yavaş yavaş ilerliyor.
Gerhardtlar Alman kökenli. Evde sürekli Şinitzel ve Apple Strudel! pişiyor. Baba Otto Gerhardt'a felç gelince yönetimin 3 kardeşten birine geçmesi isteniyor, aile arasında. Ancak anne Floyd hala hayatta olduğu için deli bozuk çocuklarına güvenemiyor. Ve mafya savaşında kazanmak için söz hakkını kimseye bırakmıyor. Kayıp olan Rye'ı Fargo'nun adamlarının öldürmüş olabileceği akla geliyor. Rye nerede diye onu tanıyan herkes araştırmaya başlıyor. 
Mike Milligan ve acımasız kasap kardeşler Gerhartları bitirmek için yola çıkıyor. Bu Mike için sandığı kadar kolay olmayacaktır. İşin sonundaki motivasyonunu bilse belki de kendini hiç yormayacaktır. Gerhardt kardeşler iktidarı bölüşmeye çalışıyor. Önemli olan Rye'ı bulmak değil. Sadece kızılderili Rye'ın izini sürüyor ve kendini kasap Ed'in evinde buluyor. Ed'in isteği çocuk sahibi olabilmek ve biriktirdiği para ile çalıştığı kasap dükkanını satın almak. Aslında sıradan insan için çok fazla şey istemiyor. Ancak yarı deli karısı Peggy'nin eve getirdiği adamı öldürdüğü için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlıyor. 
En sevdiğim sahne 2. bölümdeki Lou ve Ed'in gece kasapta buluştuğu an. Ed, Rye'ı dondurucudan çıkarıp küçük parçalara ayırmak için kasap dükkanına getiriyor. Ve bu esnada işten geç çıkan Lou oraya bacon almaya geliyor. Aceleyle kapıyı açan Ed, Rye'ın parmağının dükkana yuvarlanmasına neden oluyor. Neyse ki durumu kurtarıyor ancak oldukça heyecanlı ve komik bir sahneyi yaratıyor.


Fargo 2. sezonu gittikçe tırmanan bir olaylar silsilesiyle seyirciyi koltuğuna hapsediyor. Kimi zaman gülerek kimi zaman heyecanla izlenesi bir dizi. İlk sezondaki gibi aslında sıradan insanların mafyanın ortasına girip olayları karıştırabileceğini bize gösteriyor. Dışarıdan bakmak ve ona göre hareket etmek acemilerin şansı olabiliyor. Klasik Fargo'daki gibi öykü anlatanlar, garip olaylar da bu sezonda mevcut. Özellikle uçan daire sahnesi görülmeye değer.
İzleyicinin tahmininden farklı bir yola sapan Fargo, dizi yazarları için de iyi bir örnek teşkil ediyor. 3. Sezon Fargo 2017 senesinde gösterime girecekmiş. Bu da söylentiler arasında. Dizi severlere iyi seyirler:)


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...