30 Eylül 2015 Çarşamba

True Detective Sezon 2


True Detective ikinci sezon da ilk sezon gibi bomba etkisi yarattı. Başrolünde Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch ve Kelly Reilly ayrı ayrı döktürmüşler. Yani oynadıkları karaketerin hakkını tam olarak vermişler.
Giriş müziği Leonard Cohen, "Nevermind" insanı alıp dizideki atmosfere götürüyor. İlk sezondaki "Far From Any Road" gibi. Dumanlı zamanlarda dinlenmelik. Olay bu sefer California'da geçiyor. Dedektif Ray Velcoro (Colin Farrell çok sevdiğim bir oyuncudur, özellikle ilk gençlik yıllarımızda filmlerini beğeniyle izlerdik :) karısının başından geçen tecavüz olayından sonra hem işinde hem özel hayatında dibe vurmuştur. Doğan çocuğun tecavüzcüden olup olmamasını umursamadan onu kendi oğlu olarak benimsemiştir. Boşanma süresinde çocuğun velayetini almak ister ancak karısını ikna etmek oldukça güçtür. Çünkü Ray kirli bir polistir ve agresif tavırları günden güne artmaktadır. Kaybedecek bir şeyi olmayan Ray'in bir de gangster arkadaşı vardır. Frank adındaki bu adam klüp ve kumarhane işletmektedir. Ray'in mahkeme masrafları için ek işe ihtiyacı vardır. Frank ise onu kollayan polis arkadaşına yardım eder. Yıllar önce Ray karısına tecavüz edeni yana yakıla ararken Frank ona adamın ismini vermiştir. Bu iyiliği unutmaz ve ona sadık kalır. Daha sonra gerçek tecavüzcü yakalanınca Ray oyuna geldiğini düşünür ve kabına sığmaz.
Antigone ise dişli bir polistir. Pek sosyal değildir ve ilk sahnelerden anlaşılacağı üzere cinsel hayatında sorunlar vardır. Babası hippidir. Kızkardeşi ise seks videolarında oynamaktadır. Sırf canı istediği için para karşılığı erkeklerle birlikte olur ve aslında sanat okuluna gitmek istemektedir. Ani, babasına bir sorgu için gittiğinde "Biraz kızınla ilgilen orospu olmuş" gibilerinden laflar söyler. Babası ise rahat bir gülümsemeyle "Ah! Athena benim aşk tanrıçası kızım" der. Görünen odur ki ailede tek kendini kurtaran dedektif olan Ani'dir.
Eski asker yeni devriye polisi Paul, bir gün otobanda hızla giden bir aktristi durdurur ve kuralları uygular. Bu da ona pahalıya patlar. Olayın büyümemesi için polise yatma teklifi eden kadın, istediğine ulaşamaz ve taciz edildiğini savunur. Oysa Paul kendini kadınlarla birlikte olmaya zorlayan bastırılmış bir gaydir. Ne yazık ki eski birlikteliği de ortaya çıkmıştır. Kendini otobanda hızdan kaybettiği bir gece bankta oturan bir adam görür. Bu ceset Caspere'a aittir ve 3 polisi bir araya getirecek bir davanın maktulüdür.
Bundan sonra işler bir yandan karışır bir yandan çözülür. Hem kendi içinde çatışan polisler ne kadar büyük bir davanın içine girdiklerini zamanla anlarlar. Aslında her şeyin temelinde bir kuyumcu dükkanı soygunu vardır. Polis-mafya-devlet üçgeni, fantezilerin kokuşmuşluğu ile derlenip toplanmış ve bilindik bir sorun farklı bir şekilde işlenmiş. Ortaya True Detective'in ikinci sezonu çıkmış. İzleyenlerin de aklından çıkmamış:)))

Detaylar:
1. Frank'in tavandaki leke takıntısı ve bodrum hikayesi.
2. Ray'in belgeleri vermek üzere Katherine'in arabasına binmesi ve anında öldüğünü görüp inmesi.
3. Paul'ün annesinin gazilik tazminatını harcadığını öğrendiğinde krize girmesi.
4. Frank ve Ray'in barda buluşmaları ve orada çalan şarkılar.
5. Antigone'nin tacizci erkek polislerle gittiği toplantı ve onların tepkisi :)))
6. Büyük çatışma sahnesindeki psikolojileri de çok iyi yansıtılmış.

Ve daha neler neler...

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...