29 Nisan 2013 Pazartesi

THY-THYALAKALARI KIRMIZI RUJA YASAK-Maneviyat

Türk Hava Yolları hostesleri için hazırlanan yeni yasak listesine göre, kadın kabin görevlileri kırmızı ve pembe ruj yerine parlatıcı kullanacak. Geçen yıl 12 Temmuz’da yapılan değişiklikte, frapan ve simli makyaj, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanımı, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı.THY bundan kısa süre önce de, 7 ülkede 10 noktaya yapılan yurtdışı seferlerde ve Business Class'ta içki servisini kaldırma ve uçak içinde hosteslerin hareket kabiliyetini kısıtlayan kıyafet kreasyonlarıyla kamuoyunda yine yoğun tartışmalara neden olmuştur.

Ne yapsak da iktidara yaransak hareketleri çok başarılı bulundu kendi adıma ödül veriyorum.
THY'da ilahi ile kalkış ve iniş yapılması insanların üstüne gülsuyu sıkılması gerekir. Hostesler kara çarşaflı olabilir, ılımlı davranmak lazım. Hosteslerin hepsi işten çıkarılsın çünkü çarşafın içinde erkek de olabilir, konuşma yasağı geleceği için tanımadık insanlarla. Seccadesiz yolcu uçağa alınmasın. Göstermelik dindarlara özel muammale çekilsin....
Zaten içten inanan biri bu durumlara düşmez.
Tüm erkekler ülkede azmakbaşı olmuş ki sarı-kızıl saç-kırmızı ruj-mini etek bunları kendilerinden geçiriyor. İçlerinden "neler varmış da bize düşmüyor" dedikleri için beynen karılarını aldatmış oluyorlar. Bu da tabi günah. Düşünmemek, sapık gibi bakmamak yerine ortada gezen femme fataleyi yoketmek daha mantıklı.
Bu tür insanlar muhtemelen rüyalarında sürekli  bu şeklen sarışın-sexy-kırmızı rujlu kadınlarla birlikte olurlar. Ancak yatakta gözlerini açtıklarında sığır yavrusu görüp hayalkırıklığına uğrarlar.  Halbuki sığır yavrusu kesip yenilebilir de. Bir çok adam kendisindne ayrılmak isteyen eşini-sevgilisini-nişanlısını öldürüyor zaten, az sıksalar yerler de.
Modern insanlarız biz modern halkız. Günden güne erisek tükensek de hala umudumuz var.
Bir paket makarnaya bir torba kömüre her şeyi satan insanlar ülke nüfusu oluşturuyor. En iyi restoranda bir tabak makarnaya 25 TL ödeyen yetmez ama evet diyen kör gözlü entel bozuntular ise azınlık olarak geçiyor. Halbuki çoğu gizli kürt ve Allah nasip ederse hacca gidip dönünce kapanacaklar. Maneviyatı bulacaklar.
Maneviyat en yakındaki şey. Ama kaç kişi ulaşabiliyor.
Ararken de çok insanın canını yakıyor.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...