10 Ağustos 2011 Çarşamba

Kart Şart


KART ŞART


1.      ÇOCUK EV/ İÇ/GÜN/ÇOCUK/SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR
7-8 yaşlarında bir çocuk annesinin verdiği 1 TL’yi alır. Parayı kumbarasına atar. Mutlu olur. Pencereden bakar. Dışarıda oyun oynayan çocukları görür. Çocuklar ona kötü kötü bakarlar. Başlarını çevirirler. Çocuk üzülür. Kumbarasına bakar. Onu alıp evden çıkar.
2.       BANKA ÖNÜ/ DIŞ/GÜN/ÇOCUK
Çocuk elinde kumbarasıyla bir bankanın önünde durur. Çevredeki herkes iyi giyimlidir. Etrafına yabancı gibi bakar. Bankaya doğru yürür.
3.      BANKA/ İÇ/GÜN/ÇOCUK/BANKACI
Bankaya girer. Bankacı elindeki kumbaraya bakar. Çocuk masum bir şekilde kumbaraya bakar. Bankacı çocuğun elinden kumbarayı alır. Sinsice gülümser. Çocuk üzülür. Bankacı çocuğa yeşil bir banka kartı uzatır.  Çocuk istemeyerek kartı alır. Bankacı işiyle ilgilenir. Çocuk kapıdan çıkar.
4.      SOKAK/ DIŞ/GÜN/ÇOCUK/SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR
Çocuk sokakta oynayan diğer çocukların yanına gelir. Çocuklar ona kötü kötü bakarlar. Aralarına almak istemezler. Hepsi cebinden banka kartlarını çıkarır. Çocuk onlara bakar. Ve elini cebine atar. Banka kartını gösterir. Çocuklar ‘sonunda’ der gibi gülümserler. Çocuk onlarla oynamaya başlar.


Antikapitalist reklam yarışmasında dereceye giren senaryom, her hakkı saklıdır!

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...