2 Ekim 2016 Pazar

Lizbon’a Gece Treni


Pascal Mercier'in romanı "Last Train To Lisbon" Bille August yönetmenliğinde filme çekilmiş. Tam sonbaharda izlenecek bir film olmuş. 
Profesör Raimund, üniversitede ders vermektedir. Bir İsveçli olarak sıradan bir yaşam sürmektedir. Aksiyondan ve kaostan uzaktır. Profesörün sabahları saatinin çalmasına gerek bile yoktur. Uyku sorunu çeken adam zaten hiç uyumamıştır. Notlarını alıp okula gittiği bir gün köprü üzerinde bir kız görür. Tam atlamak üzereyken onu kurtarır. Kırmızı pardesü giyen kız onunla okula gelir ve sonra bir anda ortadan kaybolur. Raimund'a kalan pardesü ve cebindeki bir kitaptır.
Kitabın nereden alındığını bulan profesör kızın izini sürerken bir yandan da onu okumaya başlar. Kitapta bulduğu Lizbon biletiyle trene biner. Ve yağmurlu günleri geride bırakarak Lizbon'un güneşiyle karşılaşır. İlginç bir şekilde ilk andan itibaren Lizbon ona iyi gelmiştir. Yazarın evini bulur ve kardeşiyle görüşür. Eski bir doktor olduğunu öğrendiği yazar, genç yaşta hayatını kaybetmiştir. İşin içine siyaset ve aşk da girince profesör parçaları birleştirmeye karar verir. 
Hiç beklenmedik bir anda çıktığı yolculuk Raimund'un hayatını da değiştirecektir. 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...