24 Ağustos 2015 Pazartesi

Febreze Reklamları Ne Kadar İnandırıcı?


Febreze sadece kötü kokuları yok etmiyor, seyircinin gerçek algısını da yok ediyor. Hani şu yeni moda "gizli kamera" mantığı (ŞOK Reklamı-Gülben Ergen Faciası gibi) çok tuttu. Neden? Amatör oyuncular hem çirkin hem de yeteneksiz. Yani reklamcılara göre "doğal" duruyor. TV başındaki tüketici de "Aaa bizden biri" diye gördüklerini bağırlarına basıp hemen koşarak ürünü alıyorlar. Aklın yolu birdir. Febreze kötü kokuları yok eder. 



Abi aynı açıda 2 kamera var ama seyirci anlamaz bizim saçmaladığımızı herhalde. Ya da bunu bile farketmedik, neden onlar aynı açıda duruyor biri detaya girseymiş?? Ayrıca orada bir vantilatör var deneye aykırı bir durum. Bence geçersiz sayılmalı! Bir daha o minicik mutfakta balık kızartsınlar.


İki kelimeyi bile ezberleyemeyerek kağıttan okuyan güzel kadın Burcu Esmersoy, Febreze Reklamı'nda da oynamış:))


Geveze ev kadınlarının ağzına tuvalet fırçası sokar ve kadınlar çiçek kokuyor diye sevinirler.


"Febreze deneylerinin hepsi kesinlikle gerçek insanlarla yapılmıştır. Hiçbir oyuncu kullanılmamıştır".Tüm reklamların başında, sonunda ve ortasında takıntı gibi bu yazı yazmaktadır. Lütfen bize inanın oyuncu kullanmıyoruz. Yani bu kadar adam, kadın cast değilse ben neyim? Nereden buluyorsunuz reklamda oynatacak o kadar hazırda insanı? Biz profesyonel oyuncu kullanmıyoruz deseler inanacağım çünkü hiçbirinin tepkisi gerçek görünmüyor. Ya erken şaşırıyorlar ya da geç:)))
Ayrıca araba reklamında hareket etmeyen araçta önde ve arkada oturanlara emniyet kemeri bağlatmışlar kaskatı, yazık insanlara. Bir akıllı da çıkıp doğallık nedir Febrezecilere anlatmıyor. Yeni yaratıcı reklamları bekliyoruz. 


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...