6 Temmuz 2015 Pazartesi

Yörükoğlu Süt Reklamı


Yine Anadolu Kadını yine yerel bir marka!
Yörükoğlu Süt reklam fikri beni benden aldı götürdü. Yolu Toroslar'a düşen bir çekirdek aile... Adam "Şu Torosların havasına bak Ayla, böylesini şehirde bulamazsın" diyor. Karısı gözlerini yarı döndürüyor, arkadaki velet ise tabletiyle oynuyor. Baba şaşkın, memeleri sütle dolmuş bir inek görüyor greenboxın önünde! Yörük ailesi diye bir teyzenin gözünün içine bakarak kolunu sallıyor. Yani teyze o kadar uzakta değil eve doğru gelen yabancıları görebilir. Sanki yönetmen abartılı hareket yap, farkettir kendini demiş.
"O meşhur sütünüzden tatmaya geldik" diyor adam karısı ve oğlu bu sefer memnun. Anadolu teyzesi ise sorgu sual olmadan tüm misafirperverliğiyle eve davet ediyor. Çekirdek aile ayaklarını kıvırmak suretiyle sedirlere oturuyorlar. Arkada dağlar, süt dolu inekler var. Canları süt çekmiş teyzenin getirdiği sütleri hemen içiyorlar. "Şu doğallığa bak" diyor adam. Muhtemelen çocukluğunda anasının ocakta kaynattığı sütü içiyordu, büyükşehirde de kutu sütü içiyor. Muhakkak arasındaki farkı biliyor olacak diye düşünüyorsunuz. Ama adamın damaktadı büyükşehirdeki hormonlu gıdalardan dolayı yok olmuş. Ve kutu sütü tanımıyor.
"Teyzem sen bize şundan 3 litre hazırlasan ya" diyor. Teyze 3 kutu Yörükoğlu Sütü altın tepside sunuyor. Baba şok. "Aaa bu içtiğimiz süt mü?". Sevinse mi üzülse mi anlayamıyor. Tam süt kutusuna uzanırken cut oluyor. Yörük'ten çok Ruslara benzeyen teyze eliyle süt tesisini gösteriyor. "Biz taze sütü oraya gönderiyoruz, onlar da paketleyip bize gönderiyorlar, biz bile böyle saklıyoruz" diyor.
Yani reklamın teması Yörükoğlu Süt köydekini de kazıklıyor. Eğer teyzeye beleşe göndermiyorsa... Yani doğada bile doğal süt bulamazsınız artık, biz her yere yayılmaya başladık izlenimi veriyor. Dağdakilerin taze sütünü alıp yerine 2 sene saklanabilen kimyasal eklenmiş süt satıyoruz. Yine de teyze bizi savunuyor ve gelene reklamımızı yapıyor. Bu köylü de çok salak canım. Gerçi teyze "Biz sütümüzü böyle saklıyoruz" diyor demek içmiyor. Çok anlam yükledim- yüklemedim:))


1 yorum:

yasemin yamaç dedi ki...

reklamı çok güzel anlatmışşsınız :) ben de sizin gibi düşünüyorum. Ayrıca ben hiç o teyze gibi yörük de görmedim o toroslarda...

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...