15 Temmuz 2014 Salı

Quantum Love


Bir akşam kitap fuarında karşılaşan bir erkek ve bir kadın nasıl bir ilişki yaşayabilirler ya da yaşayamazlar?
Ortak arkadaşları sayesinde tanışan avukat Pierre ile yazar Elsa orta yaş heyecanını birbirlerinin gözlerinde yakalarlar.
Partide sadece bir sigara sarmak için kağıt arayan ikili aslında o anı uzatmak için oyalanmaktadırlar. 
Sonra ardı arkasında gelen tesadüfler sayesinde hislerini tartma ve harekete geçip-geçmeme konusunda düşünecek vakitleri yaratırlar.
Tabii en önemli nokta Pierre'in 15 yıldır evli olmasıdır. Elsa'nın 3, Pierre'in ise 2 çocuğu vardır. Elsa kendinden  küçük 25 yaşlarında biriyle dönemsel bir ilişki yaşar. Asıl aradığı turunç kokan bir adamın kollarında uzun süreli bir ilişki yaşamaktır. Pierre de turunç kokar!
Barda tekrar karşılaşan ikili özgürce dans edip yakınlaşırlar. Ancak iş taksiye binip eve gitmeye vardığında Pierre olayı durdurur ve Elsa'nın telefon numarasını almaz. İçindeki düşünceyi durduramayan Pierre bazen evde eşine ve kızına tavır yapar. Haddini aştığını farkettiğinde de iyi bir eş misali Elsa'yı düşünerek karısına sarılır. 
Elsa'nın arkadaşları onun bu heyecanını yarıda bırakmaması Pierre ile birlikte olması için desteklerler. Evli erkeklerle yatmama yemini olan Elsa günden güne bu ilişkiye sıcak bakmaya başlar. Editörünün telefonundan gizlice Pierre'in numarasını alır ve onunla iletişime geçer.
İkili buluşsa da karşılaşsa da birlikte olamazlar. Pierre ile Elsa bir doğumgününde karşılaşınca ne yapacaklarını bilemezler. Pierre'in karısı ise müthiş içgüdüsüyle onların arasındaki çekimi anlar ve kocasının iplerini eline almayı başarır.
Londra seyahatinde karşılatıklarında tümüyle özgürdürler ama Pierre'in kafasında ailesi vardır.
Bir türlü başlayamayan kaçamak kitap fuarındaki karşılaşmaya dönüş yapar. Quantum meselesi insan aynı anda farklı yerlerde olabilir mi?
Yönetmen Lisa Azuelos filmde Anne karakterini başarıyla canlandırıyor.




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...